Passage

Beste leden,

Het is alweer zover!  We beginnen op D.V. woensdag 14 september a.s.  met onze eerste vergadering in dit nieuwe seizoen.

Aanvang :  19.45 uur in het Dorpshuis in Noordeloos.

Het Thema van deze avond is : “Rust vinden bij God in deze drukke wereld”.

Mevr. Marianne Glashouwer- van der Lugt zal over dit onderwerp haar lezing houden.

 

Wandelen en fietsen :

Dit keer willen we dubbel sportief zijn!

We gaan eerst op de fiets naar het oude stadje Nieuwpoort.

Daarna gaan we wandelen op de mooie stadswallen met een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook drinken we ondertussen nog een keer koffie voor eigen rekening.

Datum: Woensdagmiddag 21 september of bij slecht weer op 28 september.

Vertrek om 13.00 uur bij het Dorpshuis in Noordeloos.

Opgeven kan op 14 september of tot 19 september bij Corrie Bikker. Tel: 0183- 581833 of mail jck.bikker@gmail.com

 

Leeskaravaan :

Op zaterdag 24 september a.s. Plaats : Pauluskerk Nassauweg 1 in  Dordrecht.

’s Morgens zal Ineke de Jonge-Vos een lezing houden. En in de middag zal Inge Schilperoord over haar boek “Mindhoud” vertellen.

Ook als u geen lid van Passage bent en toch geïnteresseerd bent hierin dan bent u hier van harte welkom. De kosten zijn € 13,-

 

Vast voor de agenda: Ontmoetingsdag op donderdag 27 oktober a.s. in Hardinxveld-Giessendam.

 

Jaarmarkt 2016:

We willen iedereen graag bedanken die bijgedragen heeft aan de jaarmarkt door iets te geven of te kopen of te helpen in de kraam.

De opbrengst was dit jaar: € 587,35,-

De prijzen gingen naar onze leden:

1e prijs Riet de Jong

2e prijs Corrie van Asperen

3e prijs Cobi de Leeuw.

 

Ook dit jaar staan de busjes weer op tafel voor ons adoptiekind Ablasse Zango. (zie jaarprogramma]

 

De Bouterbonnen en Dick voor Mekaarbonnen zijn weer hartelijk welkom. Het is echt de moeite waard voor onze kas om ze in te leveren.

 

Met vriendelijke groeten en tot ziens namens het bestuur: Lies v d Ham.

 

Verslag april uitjes en fietstochten z.o.z. Terugblik

Op 13 april was onze laatste avond van dit seizoen. We beginnen al om half 7, Adrie van Asperen heeft deze avond de leiding en na het welkom leest ze ons voor uit   Kolossenzen 3: 12-17.  En hier denk ze kort met ons over na. We bidden en zingen, daarna staat er voor 48 leden ,die aanwezig zijn, een luxe broodmaaltijd klaar. Eerst krijgen we een kopje soep en dan zijn er de mededelingen over de excursie naar van der Grijn, het reisje en de fietstocht. Hiervoor kunnen we ons deze avond opgeven. Dan een heerlijk pasteitje, luxe broodjes en volop koffie en thee of melk en karnemelk. Als we genoeg gegeten en gedronken hebben en weer helemaal bijgepraat zijn, volgt er een leuk spel. Het word ons uitgelegd door Corla en Adrie, woorden en gezegdes worden voor ons uitgebeeld. De eerste prijs, chocolaatjes, word gewonnen en dan is er voor iedereen nog een ijsje als toetje. Lies sluit deze gezellige avond af met dankgebed.

Corrie Bikker

Voorjaarsexcursie 20 april naar Bakkerij van der Grijn te Groot -Ammers.

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en welkom geheten door Michel van der Grijn. Hij was verrast dat er zoveel damens (37 personen) op bezoek kwamen. Buiten werd afgesproken dat we onze handen op onze rug moesten houden, en niet  onze vingers stiekem in het deeg zouden stoppen om te proeven hoe lekker het deeg zou smaken. Hygiëne en veiligheid, diverse onderdelen zijn heel belangrijk in het bedrijf. De eerste helft van de groep krijgt eerst een rondleiding. De tweede helft krijgt koffie of thee met koek en dan wisselen. Michel was trots op de ovens die door olieverwarming  gebruikt wordt voor het afbakken van brood en andere  specialiteiten. Olie houdt de warmte langer vast, dat is kosten besparend. Per nacht worden er 4 a 5 duizend broden gebakken.  Glutenvrij brood komt uit Breda en wordt in de diepvries bewaard. Deze wordt op afroep afgegeven. 2000 Appelflappen worden in 2 a 3 uur klaargemaakt, en ook in de diepvries bewaard en op afroep af gebakken. Ingredienten zoals appels komen uit eigen omgeving om zo elkaar te steunen. Ze hebben 8 winkels en Rivas- zorg tehuizen. Voor koningsdag  wordt een bestelling van 20.000 tompouzen, in 1 dag gemaakt. s’Middags wordt de bakkerij schoongemaakt door een groep jonge mensen. Op Zaterdag komen er 4 jonge mensen, die zetten zoveel mogelijk alles buiten om met de hogedrukspuit alles schoon te maken, daarna maken ze de binnenboel schoon. Zaterdagmiddag om 13.00 uur tot zondagavond 21.00 uur is men vrij. Er werken 40 mensen in vaste dienst en 20 mensen op oproep basis. Het is de 3e  generatie “van der grijn” die de bakkerij  in stand houdt. Respect voor onze “bakker Bart” die in zijn kleine  bakkerij zoveel werk verricht om ons van brood te voorzien. Het was een leerzame morgen. We kregen 2 lekkere broodjes en een ontbijtkoek mee naar huis.

Liesbeth den Hartog

Dagfietstocht naar Vianen 25 Mei 2016

Met 9 dames fietsen we richting Lexmond naar de Gouden Leeuw waar we koffie drinken en met een heerlijk puntje appeltaart of vruchtenvlaai, onder tussen begon het te regenen. Na een poosje klaarde het op, en gingen verder met de fiets richting Vianen. Omdat het niet helemaal droog was,  volgen we de nummers 06- 10 – 11  naar de Ponthoeve te Viaen om een heerlijke pannenkoek te gaan eten. Omdat we met de regen wat op onthoud hebben gehad, besluiten we met elkaar richting de knooppunten 11-12-03-30 naar Trefpunt Hei-en Boeicop te fietsen. Waar we een kopje warme chocolademelk of een fris drankje  of ijsje kunnen nuttigen. Nog even met ze  alle op de foto voor de passagealbum. Op de fiets richting Meerkerk. Het was ondanks af en toe regen een gezellige fietstocht. Wat is de natuur met zijn frisse groen en bloemen schitterend mooi, waar zelfs de reeën zich lieten zien.

Liesbeth den Hartog

 

Verslag van de fietstocht op donderdagavond 28 juli.

Eerst was de lucht bewolkt, maar het viel  best mee met het weer we hebben geen regen gehad.

Vanaf het Dorpshuis zijn we via Hoornaar, langs Schelluinen, over de Kanaaldijk naar Gorinchem gefietst.

Daar hebben we op het marktplein lekker koffie gedronken met appeltaart of een wafel.

Op de terugweg reden we over Arkel naar huis toe. Het was een gezellig tochtje.

 

Lies v. d. Ham