Alpe d’HuZes: Annemiek fietst voor meer kankeronderzoek

5 juni 2024

Annemiek uit Noordeloos hoopt op meer medische doorbraken met deelname aan Alpe d’HuZes

Annemiek heeft kanker, is sluimerend ziek én oersterk, dankzij medicijnen die er voor haar op tijd waren. Ze gunt de huidige en toekomstige generaties kankerpatiënten ook die medische doorbraken. Samen met haar familie en voormalig wielrenster Leontien van Moorsel neemt zij deel aan Alpe d’HuZes. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker. Haar beklimming tijdens Alpe d’HuZes is op 6 juni live te volgen op SBS6 en Radio 10.

Hoop voor leven
Als Team Together 4 Life beklimt Annemiek met 20 andere deelnemers wandelend en fietsend de berg om geld in te zamelen voor meer medische doorbraken. Annemiek ervaart nog elke dag het geluk van zo’n doorbraak en wil daarom iets terugdoen voor de huidige en toekomstige generaties kankerpatiënten. Annemiek: “Mijn droom is de dag waarop een nieuwe generatie patiënten opstaat en zegt: ‘De medische doorbraken kwamen voor ons op tijd!’” Meedoen aan Alpe d’HuZes houdt deze hoop voor haar levend.

Bekijk hier het filmpje van Annemiek met Leontien van Moorsel: https://www.youtube.com/watch?v=GTocOyxjsx0

Live bij SBS6 en Radio 10
Deze editie van Alpe d’HuZes is op 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur live te volgen op SBS6. Negen bekende Talpa-gezichten trotseren ook de berg, ieder samen met een deelnemer die zelf een dierbare verloren heeft aan kanker of zelf ziek is (geweest). Naast Leontien van Moorsel zijn dat Johnny de Mol, Leo Alkemade, Dennis van der Geest, Ronald Molendijk, Winston Gerschtanowitz, Dyantha Brooks, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos. Noa Vahle, Evelien de Bruijn, en ook Johnny de Mol, Roxane Knetemann en Manuel Venderbos doen verslag van het evenement.

Over Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes is een jaarlijks sportevenement voor KWF Kankerbestrijding dat op de Franse berg Alpe d’Huez plaatsvindt. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ fietsen, hardlopen of wandelen duizenden deelnemers de Alpe d’Huez tot zes keer op en af. Ze doen dit alleen of samen met een team. Ook hebben de deelnemers de uitdaging om zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor belangrijk kankeronderzoek. Sinds 2006 heeft Alpe d’HuZes meer dan 200 miljoen euro aan sponsorgelden opgehaald. Talpa Network support Alpe d’HuZes sinds 2020.

Doneren en meer informatie lezen over de BN’ers en hun buddies kan via sbs6.nl/doneren. Meer informatie over Alpe d’HuZes is te vinden op opgevenisgeenoptie.nl.

Uitzending: donderdag 6 juni van 10.00 uur tot 17.45 uur, live op SBS6 en het YouTube-kanaal van SBS6: youtube.com/sbs6. Ook Radio 10 besteedt de hele dag aandacht aan het evenement.

Bekendmaking donaties: donderdag 6 juni in uitzending van De Oranjezomer om 21.30 uur op SBS6 en live rond 19.45 uur op Radio 10.

©Talpa Network

 

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail