Blauwalg Festival kijkt uit naar een dag vol muzikale en smaakvolle hoogtepunten

14 juni 2022
Opnieuw is het de organisatie van Blauwalg Festival gelukt om een programma samen te stellen met bandjes die nog net onder het oppervlak (en soms er al iets boven) zitten. Op het strand van de Slingelandse Plassen in Goudriaan staan zaterdag 9 juli onder andere Wodan Boys, KNARS en Nouveau Vélo. 
Het beproefde concept van jong talent uit de regio gecombineerd met bands van iets verder die het in zich hebben uit te groeien tot nationale helden is ook dit jaar weer gelukt. De stijlen lopen uiteen van rock, ska en grunge tot indie. “Uit de buurt hebben we écht bijzondere acts! Drowned heb je al tig jaar niet meer kunnen horen, en Matthique is nog zo jong: alleen zijn ouders hebben z’n muziek nog maar gehoord. En die jongen durft het gewoon aan om ons festival te openen!”, Gerjan de Vries, één van de programmeurs, loopt over van enthousiasme. De lokale artiesten uit de Albasserwaarde polder zijn dit jaar die indieband The Meadows, DR Loos en de jonge dj Matthique. Ook Drowned komt op het festival na vele jaren ruim 20 jaar weer samen voor een kleine reünie.  
Naast lokale artiesten dragen ook lokale ondernemers hun steentje daaraan bij. Onder andere de foodtrucks en de verzorgers van het licht en geluid komen allemaal uit de polder. Samen zorgen zij voor muzikale, visuele en smaakvolle hoogtepunten.
Blauwalg Festival is ook dit jaar weer de perfecte plek voor de muziekliefhebber om nieuw talent te ontdekken in alle soorten en maten. Misschien wel de interessantste naam is de Haagse rockband Wodan Boys. Zij gooiden tijdens het showcase festival Noorderslag hoge ogen met hun optreden en werden genoemd als KINK Future Icons van dit jaar.  
Door de unieke locatie, de sfeer en foodtrucks is het festival ook geschikt voor de bezoeker die op zoek is naar een dag vol gezelligheid. Voor het eerst in de korte geschiedenis groeit Blauwalg Festival van 750 naar 1000 bezoekers. De organisatie is druk bezig het terrein nog sfeervoller te maken om de extra bezoekers het naar hun zin te maken. 
Eerdere artiesten die op Blauwalg stonden en inmiddels zijn doorgebroken naar een breder publiek zijn Waltzburg en The Vices. De volledige line-up van dit jaar bestaat uit KNARS, Wodan Boys, Nouveau Vélo, Poodle, Nachtwakers, Logosampia, The Meadows, DR Loos, Drowned en Matthique 

Meer informatie over de line-up en de kaartverkoop is te vinden op blauwalgfestival.nl

gallery

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail