Brief van de Gemeente aan de jeugd van Molenlanden

20 maart 2020

Beste kinderen en jongeren van de gemeente Molenlanden,

Jullie horen genoeg over het corona virus. Op het jeugdjournaal, via school, in de krant, thuis en natuurlijk via je telefoon. Dit is wel heel bijzonder. Ik ben bijna 60, maar dit heb ik ook nog nooit meegemaakt. Niet sporten op de club, restaurants zijn dicht, niet meer dan 100 mensen bij elkaar, de kerken waren zondag leeg of bijna leeg en vanaf maandag zijn de scholen dicht.

Het lijkt een beetje op vakantie, maar dit is toch anders. We doen dit om niet meer mensen ziek te maken. Vooral de mensen in de ziekenhuizen, de dokters, politiemannen, vuilnismannen moeten hun werk kunnen blijven doen.

De regering denkt na hoe we samen zorgen dat dat lukt. Maar ook in de gemeente wordt van alles gedaan om alles zo goed mogelijk te regelen. Jullie hebben vast de toespraak van onze minister president Rutte gezien. Het is een hele spannende tijd. Het is ook een moeilijke tijd. Misschien maak jij je ook zorgen.

Heel veel mensen vragen mij, wat kunnen we doen? Ook jullie kunnen wat doen. Door gewoon te luisteren naar de afspraken: geen handen geven, hoesten en proesten in je elleboog, 1,5 meter afstand bewaren (juist als je buiten speelt of aan het chillen bent). En als je echt ziek bent of wordt, helemaal thuis blijven. Wat ook belangrijk is, is om goed te luisteren naar je moeder en/of vader, verzorger(s), de juf of meester, de burgemeester en de ministers. Dat zal echt helpen.

Wat nog meer kan? Er zijn veel mensen – vooral ouderen – die nu thuis zijn en geen bezoek krijgen. Stuur een tekening of een brief naar je opa, oma of eenzame buren. Probeer te appen of te skypen. Of bel gewoon en vraag of je een boodschap kunt doen, of een klusje. Je weet vast veel meer te verzinnen. Ik ben best wel nieuwsgierig naar wat jullie gaan doen, laat het mij graag weten.

Dat kan via info@molenlanden.nl, onderwerp: #coronahulp.

Met vriendelijke groet,

jullie burgemeester

Theo Segers

Bron: https://www.molenlanden.nl/open-brieven-burgemeester-theo-segers

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail