De vlag van Noordeloos

10 juli 2016


In een vorige editie van INNoordeloos heeft u kunnen lezen over de vlaggenwedstrijd die plaats heeft gevonden. Heel veel mooie ontwerpen zijn gemaakt en iedereen die heeft meegedaan, heeft zich geweldig ingezet!
De jury heeft uit dit grote aantal inzendingen moeten kiezen en dat was niet gemakkelijk. Uiteindelijk zijn er 3 winnaars uitgerold: Susan de Groot, Martijn de Bruijn en Sam van Vugt. De keuze is op deze ontwerpen gevallen op basis van een aantal criteria.
Als eerste kwam in de ontwerpen van de winnaars het historisch perspectief goed tot uiting door het gebruik van het Noordelose wapen. Allen maakten ze gebruik van Jan van Arckel’s kenmerkende witte en rode balken.
Daarnaast pasten de winnaars allemaal een frisse groene kleur toe, waarmee wordt aangegeven dat ons mooie dorp is ingebed in die prachtige groene waard. Tenslotte heeft de eenvoud van het ontwerp meegespeeld. Een goede vlag, zoals bijvoorbeeld onze Hollandse driekleur, is herkenbaar en schittert door zijn eenvoud.

In een ontwerpsessie bij Studio Verheij hebben de finalisten gezamenlijk gewerkt aan het eindresultaat.
Met veel trots presenteren wij u de Noordelose vlag!
De vlag zal tijdens de komende jaarmarkt officieel gepresenteerd worden. U kunt de vlag dan ook kopen en wel voor een uiterst voordelig tarief! Mocht u reeds nu willen bestellen, dan kunt u contact opnemen met Rudolph de Jong (0651183010 of jong@dtr8.com).

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail