Heel Molenlanden prikt

27 februari 2021

In maart vindt jaarlijks de Landelijke Opschoondag plaats. De huidige corona maatregelen lijken roet in het eten te gooien om met het dorp bijeen te komen en te prikken. Duurzaam Molenlanden en GIGA Molenlanden hebben samen met de Plastic Gureilla de handen ineen geslagen en organiseren: Heel Molenlanden Prikt.

Diverse inwoners van de gemeente Molenlanden gaven afgelopen periode de aandacht aan het zwerfvuil in de regio via sociale media. Mondkapjes, blikjes, snoeppapiertjes en ander afval slingert door de omgeving. Ook burgemeester Theo Segers schreef erover in Het Kontakt. Ria van Wijngaarden van Duurzaam Molenlanden onderkent het probleem: “Als ik door het dorp loop, slingert er van alles in de berm. Daar besteden we tijdens Heel Molenlanden Prikt extra aandacht aan én we doen er iets aan.” In maart organiseren Duurzaam Molenlanden en GIGA Molenlanden in samenwerking met Waardlanden en De Plastic Guerilla Heel Molenlanden Prikt.

Ommetje

In ieder dorp van de gemeente Molenlanden zijn er prikstokken op te halen om zwerfafval mee op te ruimen. “Naast dat we op deze manier een bijdrage leveren aan het verminderen van zwerfafval komen onze inwoners tegelijkertijd in beweging. En dat is wat wij voor jong en oud willen”, aldus beweegcoach Stan. “We maken het nog leuker door de inwoners uit te dagen met de wandelapp ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Met de app verzamel je punten door elke dag een ommetje te maken. Een extra stimulans om dagelijks in beweging te komen én zwerfafval te prikken. Spaar zo veel mogelijk punten en neem het op tegen andere deelnemers. De Ommetje-app is gratis te vinden en te downloaden in de Google Play Store en/of App Store op uw telefoon. Na het downloaden kunt u zich aanmelden in een team. Dit team is te vinden via de volgende teamcode (3GFCB) en heeft de naam: ‘Molenl Prikt’.”

Prik mee

Uiteraard roept organisatie van Heel Molenlanden Prikt iedereen op om zich aan de huidige corona maatregelen te houden. De prikstok, handschoenen en een vuilniszak zijn gratis op te halen in elk dorp. Na het ophalen van deze set is het eigendom van de deelnemer. Na de maand maart is het de insteek dat deelnemers met enige regelmaat blijven prikken.

Ophaallocatie

In Noordeloos is het contactpersoon Wico Blokland neem met Wico contact op voor het ophalen van het materiaal via 06-18390512 of mail naar w.blokland@smdbnoordeloos.nl.

Verdere informatie staat op www.gigamolenlanden.nl

Laten we er met z’n alle voor zorgen dat we Noordeloos schoon houden!

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail