Off-road in Noordeloos -> Eindeloos!

7 november 2009

 

Het voornemen is om komend najaar en winter diverse activiteiten voor de liefhebbers van het ongebaande pad te organiseren. We scheren daarbij mountainbikers en cyclocrossers over één kam. Sinds 2008 gebruiken we dan ook de verzamelnaam: off-road wedstrijden.
De competitie op sportcomplex de Zes Molens in Arkel is een traditie, waarbij het mooi is om te zien dat de belangstelling nog jaarlijks groeit. De laatste jaren zien we daarbij steeds meer jeugdige en met name ook recreatieve (hoewel..) deelnemers, en dat verheugt ons zeer ‘-). En, er kan nog meer bij!

Die competitie komt er dus weer. En vanwege de blije reacties die we vorig jaar kregen na de wedstrijden die plaatsvonden op de Slingelandse Plassen en de Nieuwpoortse wallen, willen we dat verder uitbouwen. We treffen het, want in het wielercomité Ameide (wedstrijd in Tienhoven) en in een groep liefhebbers in Noordeloos en Giessenburg treffen we enorm enthousiaste mensen die mee willen bouwen aan een soort regionale competitie.

Let op: Alle onderstaand genoemde wedstrijden, behalve de oriëntatietocht in Amerongen, gaan dus deel uitmaken van de competitie… Vooralsnog wordt er overleg gevoerd met de gemeente, beheerders en politie om vergunningen te verkrijgen. Raadpleeg de Jan van Arckel website voor actuele informatie!

De wedstrijden die niet in Arkel plaatsvinden zullen op relatief eenvoudige, brede parcoursen plaatsvinden. Het idee is om er een soort kruising tussen een wieler- en mtb-wedstrijd van te maken, waarbij de wedstrijd door pelotonsvorming, uit de wind rijden, tactisch rijden een ander, spannender, karakter krijgt.
We merken ook dat meer deelnemers het naar hun zin hebben als het Arkelse parcours een wat eenvoudiger en sneller karakter heeft. Vorig jaar kozen we daar nadrukkelijk voor, dat beviel prima, dat zetten we dus voort. Vrijwel alle asfaltstroken zullen bijvoorbeeld gebruikt worden. Maar natuurlijk mag je ook dit jaar weer tussen bomen doorwringen en liggen al die vervelende smalle paadjes, steile klimmetjes en nare afdalinkjes weer op je te wachten. Ga dus alvast trainen op je techniek ‘-)

Neem vooral ook goed nota van de activiteit die plaats zal vinden op zaterdagmorgen 5 december. Het betreft het opbouwen van het parcours op het sportcomplex in Arkel, altijd weer een forse klus. Wat zou het mooi zijn als daarbij heel veel wedstrijddeelnemers de helpende hand komen toesteken!

lees meer op de site van Jan van Arckel

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail