Oranjevereniging Wilhelmina

27 oktober 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programma  K(r)oningsdag 2013

 

 

 

Aan alle inwoners van Noordeloos,

 

Oranjevereniging Wilhelmina nodigt iedereen van harte uit om de extra bijzondere 30ste april van dit jaar gezamenlijk te beleven.
Een gedenkwaardige dag, die we ook in Noordeloos niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan!
Uiteraard staat het programma volledig in het teken van de troonswisseling en we volgen de gebeurtenissen in Amsterdam dan ook op de voet via een groot scherm in de tent op het Ovale Stuiterplein.

Feestvieren doen we natuurlijk het liefst met z’n allen: wees erbij, doe mee en kom zo veel als mogelijk in rood, wit, blauw en/of oranje!

 

Het feestprogramma in het kort:

 

9.00 uur Vertrek vanaf Dorpshuis voor rondgang door het dorp

9.30 uur Kinderactiviteiten in en rond het Dorpshuis

10.00 uur Abdicatie en balkonscène te volgen via het grote scherm in de tent

11.00 uur Toespraken, toost en de eerste aubade voor de nieuwe Koning

11.30 uur Planten Koningslinde met de Volharding

12.30 uur Opvoering scènes uit het leven van de Oranjes door de Buurtverenigingen

14.00 uur Inhuldiging Koning Willem-Alexander te volgen via het grote scherm

16.00 uur Disco- en danshits door HALFaSOUL

19.30 uur Afsluiting met het landelijk (mee)zingen van het nieuwe Koningslied

 

Tussen 12.00 en 16.00 uur zorgen “De Nijlpaarden” voor de nodige (akoestische) muzikale intermezzo’s. Daarnaast is ook DJ Henry Wessels van de partij.

 

Rond 19.45 uur sluiten we de dag af, maar niet nadat we met z’n allen geluisterd, gekeken en meegezongen hebben met het speciaal gecomponeerde Koningslied.

 

Kijk voor meer informatie over de diverse activiteiten op de achterkant.

 

Graag tot dinsdag 30 april!

 

Met vriendelijke groet,

bestuur Oranjevereniging Wilhelmina

 

 

Secretariaat: Esther den Besten – tel.: 582548 – e-mail:  esther.denbesten@online.nl

 

 

 

 

 

Nog wat meer informatie:

 

Rondgang dorp

De rondgang door het dorp start om 9.00 uur vanaf het Dorpshuis. Onder luid tromgeroffel wordt een ieder uitgenodigd aan te sluiten om weer bij het Dorpshuis aangekomen gezamenlijk te gaan kijken naar de abdicatie en balkonscène.

Tijdens de Koningsspelen op vrijdag 26 april versieren de kinderen hun fiets en deze fietsen willen we natuurlijk ook zo veel mogelijk in deze optocht bewonderen!

 

Activiteiten kinderen

Tijdens de abdicatie, balkonscène en het planten van de Koningslinde kunnen de (jongere) kinderen zich in en rond het Dorpshuis volop vermaken. We gaan o.a. cupcakes versieren en een schilderij maken. In het Dorpshuis is er knikkeren, sjoelen en schminken voor de allerkleinsten. Rond de tent en het Dorpshuis staan een springkussen, een pannavoetbalkooi en een klimpiramide. Tijdens het planten van de Koningslinde door de ouderen studeren de kinderen, onder leiding van de ons welbekende DJ Henry Wessels, een speciale Oranje-act in. Deze zullen zij bij terugkomst op het podium in de tent laten zien.

 

Aubade

Aansluitend op de balkonscène met (dan) Prinses Beatrix, Koning Willem-Alexander en

Koningin Maxima bij het paleis op de Dam, worden er enkele woorden gesproken, brengen we een toost uit en zingen we de allereerste aubade voor de nieuwe Koning, onder leiding van onze onvolprezen Volharding.

 

Planten Koningslinde

De Volharding zal ons ook voorgaan naar de plaats waar de speciale Koningslinde wordt geplant. Het planten sluiten we af met het zingen van enkele liederen.

 

Voordrachten door buurtverenigingen

Na het verrassingsoptreden door de kinderen gaan we er eens goed voor zitten als de Buurtverenigingen zich op het podium uitleven in (al dan niet) beroemde scènes uit het leven van de Oranjes. Puttend uit bijna 5 eeuwen Oranje-historie brengen zij in 3 minuten een stukje (oude of nieuwe) geschiedenis tot leven. Herkenning en hilariteit verzekerd!

 

Inhuldiging Koning Willem Alexander

Tegen 14.00 uur schakelen we weer over naar de Nieuwe Kerk in Amsterdam voor de plechtige inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

 

Meezingen van het officiële Koningslied

De afgelopen weken is, op basis van inzendingen vanuit het hele land, de tekst van het officiële Koningslied geschreven. Dit lied wordt op 30 april om 19.30 uur vanuit Ahoy ten gehore gebracht door het Metropole Orkest en vele bekende Nederlandse artiesten zoals Marco Borsato,

Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Rowwen Hèze, en Anita Meijer. De bedoeling is dat vanuit het hele land zo veel mogelijk mensen meezingen met de beelden op TV.

 

 

Tot slot graag de aandacht voor een drietal huisregels:

> Er wordt geen alcohol verkocht aan jeugd onder de 16 jaar.

> Alle deelname aan activiteiten is voor eigen risico; hou een oogje op de (eigen) kinderen.

> Vergeet niet al ’s morgens vroeg de Nederlandse vlag met oranje wimpel uit te steken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omschrijving

De Oranjevereniging organiseert de activiteiten op Koninginnedag en om de vijf jaar de invulling van 4 en 5 mei. Eens in de  5 jaar wordt met een Oranjefeest groots uitgepakt. Verder wordt er als het Koningshuis daar aanleiding toe geeft, een evenement georganiseerd.
Waar kan ik lid worden?
Het lidmaatschap van de Oranjevereniging kost € 7,50 per jaar. Wie lid wil worden kan zich aanmelden bij bestuurslid Erik de Jong M.Trappenburgstraat 34. Telefonisch 0610731447 of per mail erikk.dejong@grontmij.nl.
Contact
internet noordeloos.nl
e-mail ovnoordeloos@gmail.com

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail