Paastocht door Noordeloos

26 maart 2021

LOOP DE PAASROUTE DOOR NOORDELOOS!

Deze route neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus door middel van QR-codes. Het is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn moeilijke en makkelijke opdrachten, puzzels, vragen en filmpjes/audioberichten! Het spel is ontwikkeld door Jong Protestant.

Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters, welke allemaal tijdgenoten waren van Jezus: Claudia, Juda, Jozef of Jozua. Laat je leiden door het verhaal van het karakter dat je hebt gekozen. Je kunt als duo/ gezin hetzelfde karakter kiezen maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Als tweetal of als huishouden op pad

In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen.

  • We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de route daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens.
  • Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en andere mensen blijft. Wanneer u ziet dat er al een huishouden of tweetal staat bij een locatie, wacht dan op afstand of loop een klein stukje om.
  • Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken, wanneer dat niet nodig is. De organisatie zal desinfectiemiddel en tissues bij objecten plaatsen, wanneer vereist.

Wanneer? De route is te lopen van zaterdag 27 maart tot en met maandag 5 april (Tweede Paasdag).

Duur? De route duurt ongeveer 1 uur. (Zonder opdrachten is de loopduur +/- 20 minuten.)

Startpunt? Het startpunt is bij de Familie Deelen, aan de Singel 1B in Noordeloos.

Meenemen

  • Smartphone met een volle batterij en een internetabonnement
  • Op smartphone: QR Scanner (app of via camera)
  • Een pen of potlood

Route en QR codes

Het routeblad en scoreblad kunt u meenemen bij het startpunt (is locatie L op locatieblad).

Per huishouden of tweetal heeft u voldoende aan één routeblad. Als u voor verschillende karakters kiest binnen uw huishouden of tweetal, neem dan voor ieder karakter/iedere persoon een scoreblad mee. Tijdens het spel volg je de route met behulp van de QR codes. Op het routeblad staan 26 locaties waarvan er maar negen echte spellocaties zijn. Via je smartphone (na scannen QR code) krijg je te horen naar welke letter je moet gaan. In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuzes resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad.

Verhaal

Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je deze QR code scant krijg je een audio-bericht te horen of kun je er voor kiezen het zelf hardop te lezen. Scroll na het beluisteren van het audiobericht verder door naar beneden om geen opdrachten, tekst en aanwijzingen te missen!

Puzzels en doe-opdrachten

Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje. Op enkele locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken. Bij de laatste locatie krijg je een klein cadeautje met een opdracht!

 Hervormde Jeugd Noordeloos wenst u/jou veel plezier met het lopen van de route! Zegt het voort!

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail