Repair Café in de Dorpskamer

16 september 2019

Vanuit de Dorpskamer in het Noorderhuis wordt het initiatief genomen om binnenkort te starten met een Repair Café.   Dit initiatief valt samen met de landelijke campagne van SIRE, die deze week is gestart onder het motto: “Waardeer het, repareer het”. Hierin wordt aandacht gevraagd voor het niet zomaar weggooien van kapotte spullen, maar ze een tweede kans te geven door te zien of ze gerepareerd kunnen worden.

Niet iedereen heeft even veel reparatiekennis en niet iedereen is even handig. Juist om dit soort reparatiekennis te delen en over te brengen, worden overal in het land Repair Cafés opgezet. Bij een Repair Café kan iedereen zijn of haar kapotte spullen langs brengen, en deze samen met een vrijwilliger repareren. Goed voor het milieu, goed voor de portemonnee en natuurlijk ook gewoon heel leerzaam en gezellig.

We doen een oproep aan dorpsgenoten die handig zijn en hulp kunnen bieden bij allerlei soorten reparaties, zoals bijvoorbeeld kleding, textiel, fietsen, kleine elektrische apparaten en meubels. We hopen te starten met 1x per maand een ochtend of middag in het Noorderhuis.

Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij Nelie Slob 06-22422050 of Klazien de Groot 06-18150641. Een mail sturen kan ook : dorpsberaad.noordeloos@gmail.com.

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail