Stem op Noordeloos als het allermooiste dorp van Nederland!

9 maart 2020

Wat vind jij het allermooiste dorp van Nederland?

Nederland telt honderden dorpen. Terpdorpen, lintdorpen, dijkdorpen, kerkdorpen, ringdorpen, esdorpen… En daar zitten pareltjes tussen. Plaatsen waar je op een historisch marktplein kunt zitten op een lommerrijk terras van het dorpscafé. Omarmd door kleinschalige gezelligheid of juist weldadige rust. Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst. Maar wat is nu het allermooiste dorp van Nederland?

Uiteraard is Noordeloos het allermooiste dorp van Nederland!

Stem op het mooiste dorp van Nederland

Op het stemformulier kun je stemmen op één van de veertig fraaie dorpen die we hebben geselecteerd volgens de criteria: beschermd dorpsgezicht (geen stad), mét kerk en bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners.

Win een prijs met je stem

Wie stemt maakt kans op een volledig verzorgd weekendje weg naar een van de vijf Allermooiste dorpen van Nederland, voor twee personen. Mét een leuke fiets- of wandelroute. Daarnaast zijn er 25 exemplaren te winnen van de splinternieuwe ANWB-uitgave: ‘De allermooiste dorpen van Nederland’.

Jury

De stemmers bepalen welke dorpen thuishoren in de top vijftig van mooiste dorpen. Een deskundige jury kiest daaruit de vijf ‘Allermooiste dorpen van Nederland’ en de winnaar.

Uitslag

Wat jullie de mooiste vijf dorpen van Nederland vinden, lees je in september in de Kampioen. Er worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld langs die dorpen zodat iedereen ze tijdens een lekker tochtje kan ontdekken. Ook verschijnt er in september een kloek boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven. Genoeg om naar uit te kijken!

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail