Verenigingsraad

28 juli 2011

 

Verenigingsraad Noordeloos

Sinds de oprichting op 2 november 1972 heeft de Verenigingsraad Noordeloos nog steeds hetzelfde doel voor ogen als toen, de belangen van haar leden en het algemeen belang van de dorpsgemeenschap te behartigen. Buiten het jaarlijks organiseren van de jaarmarkt, de kindervakantieweek, de Sinterklaasintocht en de Kerstzangdienst worden er incidenteel ook andere activiteiten georganiseerd. Voorbeeld is de in 1974 geslaagde actie “Loop nog eens naar de pomp” waaraan we de oude dorpspomp hebben te danken. Andere acties waren o.a. de amateurteken- en schilderswedstrijd Mooi Noordeloos waardoor ons dorp op bepaalde dagen veranderde in de Montmartre. Overal zaten kunstschilders de mooiste plekjes van Noordeloos te vereeuwigen. Menigeen heeft zo’n schilderij thuis aan de muur hangen. Anno 2009 geeft zij wederom een boekwerk uit over haar eigen dorp en investeert zij in de website om nog intensiever gebruik te maken van dit medium.
Tijdens het 40-jarig jubileumjaar is een foto-wedstrijd uitgeschreven. Vele Noordelozers, maar ook anderen, hebben Noordeloos in 5 seizoenen (lente/zomer/herfst/winter/feestweek) op de foto gezet. Zie de banner “fotowedstrijd” voor alle ingezonden foto’s en de uiteindelijk winnende foto’s. Tijdens de receptie aan het eind van de 2-daagse tentoonstelling in november 2012 zijn de winnende foto’s in de vorm van een setje ansichtkaarten aan alle aanwezigen uitgedeeld. Daarna zijn deze setjes in de verkoop gegaan. Via Marian Horden, Kerkstraat 2 worden deze setjes verkocht. En natuurlijk kunt u ook terecht in de kraam van de VR tijdens de grote Jaarmarkt. Daar verkopen we ook altijd nog de door de VR uitgegeven boeken.
In 2011 heeft de VR het platform Noordeloos opgericht om actie te voeren om in onze dorpskern een dorpshuis te behouden; reeds gedoopt tot het Noorderhuis. En zoals het er nu naar uitziet gaat dit lukken.
(Voor meer informatie hierover zie de homepagina en het archief)

De Verenigingsraad hoopt nog vele jaren iets te kunnen betekenen voor de Noordelose bevolking.

Het huidige bestuur bestaat uit;
Wilco Bikker (voorzitter), Linda Verheij (secretariaat), Hermy Kortleve (penningmeester), Teunis Timmer, Jan-Willem van Mourik (secretariaat Jaarmarkt), Arie den Besten, Esther de With en Marian Horden.

Contactgegevens van uitsluitend de Verenigingsraad:

Secretariaat Verenigingsraad Noordeloos
p/a Linda Verheij
A. Uittenbogaardstraat 9
4225 RR Noordeloos

 

 

Ledenadministratie.
Wilt uw vereniging lid worden of wijzigt uw contactpersoon bij de Verenigingsraad?
mail de (nieuwe) gegevens naar verenigingsraad@live.nl

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail