Zwembad De Spettertuin

27 oktober 2009

Afgelopen week is het Spetternieuws 2013 samen met Het Kontakt huis-aan-huis bezorgd in Noordeloos.
Boordevol informatie over het 40ste(!) zwemseizoen van De Spettertuin:
openingstijden,
abonnementenverkoop,
opgave zwemlessen
en het eerste tipje van de sluier over de extra feestelijke Week van De Spettertuin in dit jubileumjaar.

klik hier voor het Spetternieuws 2013.
De Spettertuin gaat op woensdag 1 mei om 13.00 uur open.

 
Wordt ook Vriend van De Spettertuin!

In 2011 hebben we het initiatief genomen tot de oprichting van de “Vrienden van De Spettertuin” om ons voor te bereiden op bezuinigingen door de gemeente. Niet zonder effect: al enige tientallen Vrienden van De Spettertuin hebben zich bij ons aangemeld! De donaties diebinnenkomen van de Vrienden van De Spettertuin worden gebruikt voor noodzakelijk onderhoud, wettelijk verplichte verbeteringen en voorzieningen die onze exploitatiekosten verlagen. Onze jaarlijkse inkomsten (voornamelijk abonnementen, zwemles en contributies)worden gebruikt om de exploitatie (met name personeel, energie en water) te dekken.

Zoals u weet, heeft de gemeente vorig jaar besloten om de financiële steun aan alle Giessenlandse zwembaden te stoppen. Door een gezamenlijke actie van alle politieke partijen in de gemeenteraad gebeurt dit gelukkig niet zonder een laatste ‘verzelfstandigingsbuffer’.

Maar wat nu te doen? Het geld van onze vereniging beleggen (en dus risico’s lopen) kan natuurlijk niet en met de huidige lage rentes en hoge inflatie levert wegzetten op een veilige spaarrekening niets op. Daarom gaan we de komende jaren vooral investeren in voorzieningendie onze exploitatiekosten als zwembad verlagen. Een van onze grote kostenposten is energie: elektriciteit om de pompen en filters gedurende het seizoen 24 uur per etmaal te laten draaien en aardgas om het zwemwater op een aangename temperatuur te krijgen en te houden.

Zo hebben we voor het seizoen 2013 dankzij de steun van onze vrienden een belangrijke, maar zeer kostbare investering kunnen doen in een nieuwe afdekdeken voor het grote bad.Resultaat: schoner en warmer zwemwater tegen lagere energiekosten!

Deze zomer gaan we, met behulp van heel Noordeloos, proberen voldoende geld bij elkaar te krijgen om na het seizoen te kunnen investeren in zonnepanelen en het liefst ook zonneboilers.Zo kunnen we de gratis zonne-energie gebruiken om onze eigen elektriciteit op te wekken en ons zwemwater te verwarmen. Met die investeringen  kunnen we onze jaarlijkse exploitatiekosten flink verlagen, zodat we nog vele jaren aan de 40-jarige historie van De Spettertuin kunnen toevoegen. Letterlijk en figuurlijk investeren in ‘n zonnige toekomst dus!

We hopen ook dit jaar weer een fors aantal oude en nieuwe vrienden te mogen begroeten. U kunt uw donatie overmaken op bankrekeningnummer 34.63.52.827 ten name van De Spettertuin onder vermelding van “Vriend van De Spettertuin 2013”. Daarbij heeft u de keus uit 3 vormen: brons, zilver of goud, overeenkomend met een donatie als Vriend van De Spettertuin van €50, €75 of €100. Bij voorbaat onze dank hiervoor! Mocht u één van de volgende jaren uw bijdrage willen wijzigen, dan heeft u dat uiteraard volledig in eigen hand.

Voor nadere info kunt u contact opnemen met Henk Voormolen via 0183-582399.

 

Zwembad De Spettertuin:

Van Brederodestraat 20b

4225 RD Noordeloos

telefoon: 0183 – 58 21 75

e-mail: despettertuin@hotmail.com

Bestuur van Zwembadvereniging “De Spettertuin”

Voorzitter: Henk Voormolen (0183 – 58 23 99)

Secretaris: Annemiek van Vuren (0183 – 58 87 81)

Penningmeester: Justin Vink (0183 – 63 89 27)

Overige leden:

Herman Vervoorn (0183 – 56 13 50)

Anneke Bassa (0183 – 58 20 11)
 
klik hier voor foto’s van de opening van de Spettertuin in 1973.

Heeft u een nieuwsbericht of foto’s voor op de website? Stuur ons een mail